Razpisne priložnosti (avgust 2024)

Za vas vsak mesec izberemo nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture za samozaposlene v kulturi ter druge delavce in delavke na tem področju.

Na spodnjem seznamu si lahko ogledate nekaj domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture.

Umetniki, raziskovalci, novinarji in kulturni delavci iz Slovenije, Hrvaške in Kosova vabljeni, da se prijavijo na projekt OPE.N, pettedensko rezidenco v marcu 2025, ki bo potekala v Sloveniji, na Hrvaškem in Kosovem, in jim bo omogočila poglobljeno raziskovanje in uvid v delovanje neodvisnih kulturnih prostorov v regiji ter izzive, s katerimi se soočajo. Prijave sprejemajo do 30. septembra 2024. Več informacij

Ministrstvo za kulturo najavlja objavo novega javnega poziva za regionalno kroženje kulturnih vsebin. Prijavitelji za sredstva na pozivu so sicer lahko le javni zavodi, a predmet razpisa so tudi gostovanja del samostojnih ustvarjalcev in nevladnih organizacij, nastanek katerih je sofinanciralo ministrstvo. Poziv se začne v ponedeljek, 2. septembra 2024, ob 10. uri in se zaključi s porabo sredstev, a ne kasneje kot 31. oktobra 2024. Več informacij

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki jo SCCA-Ljubljana organizira v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane, ponovno vabi k vpisu. Rok za prijavo je 8. september 2024. Več informacij

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. (Galerija P74) je objavil javni razpis za projekt na področju intermedijskih umetnosti. Rok za prijavo je 10. september 2024. Več informacij