Glas ljudstva med najvplivnejšimi projekti za krepitev demokracije na svetu

Slovenska civilna iniciativa Glas Ljudstva, ki združuje več kot 100 civlnodružbenih organizacij in katere del je tudi Društvo Asociacija, je bila izpostavljena na globalnem dogodku World Justice Challenge, ki poteka med 31. julijem in 3. avgustom v Chicagu. 

Mednarodno priznana organizacija The World Justice Project je namreč iniciativo izbrala med 30 najpomembnejših projektov, ki krepijo vladavino prava in demokracijo na svetu. Ta prestižna nagrada je priznanje za predano delo slovenske civilne družbe pri zaščiti demokratičnih procesov in spodbujanju odgovornega vladanja. Asociacija v iniciativi sodeluje pri strokovnem monitoringu izpolnjevanja obljub vlade na področju kulture.

Mednarodna komisija je posebej pohvalila delovanje Glasu ljudstva pred in po državnozborskih volitvah leta 2022. Naše aktivnosti so bile prepoznane kot vzor dobre prakse pri krepitvi volilnih procesov in spodbujanju demokratične kulture.

S svojimi aktivnostmi, kot so oblikovanje skupnih zahtev civilne družbe, organizacija javnih soočenj politikov in razvoj spletnih orodij za informiranje volivcev, je iniciativa pomembno prispevala k transparentnosti in odgovornosti politike. Tudi Društvo Asociacija je sodelovalo pri iniciativi on sicer predvsem z monitoringom vlade. 

Mednarodno priznanje za Glas ljudstva je pomemben signal, da se Slovenija aktivno vključuje v globalna prizadevanja za krepitev vladavine prava in demokracije, uspeh te civilne iniciative pa dojemamo kot spodbuda za vse, ki verjamejo v odprto in demokratično družbo in stremijo k spreminjanju sveta na bolje.

Deli