Rezidenčna priložnost za umetnike in kulturne delavce

Umetniki, raziskovalci, novinarji in kulturni delavci iz Slovenije, Hrvaške in Kosova vabljeni, da se prijavijo na projekt OPE.N, pettedensko rezidenco v marcu 2025, ki bo potekala v Sloveniji, na Hrvaškem in Kosovem, in jim bo omogočila poglobljeno raziskovanje in uvid v delovanje neodvisnih kulturnih prostorov v regiji ter izzive, s katerimi se soočajo. Projekt organizira hrvaška Operacija Grad v sodelovanju z Društvom Asociacija in kosovsko Lumbardhi Foundation.

Projekt OPE.N, ki ga podpira program Evropske unije za kulturo Ustvarjalna Evropa. ponuja umetnikom in kulturnim delavcem možnost globljega razumevanja delovanja neodvisnih kulturnih prostorov, povezovanje in sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, razvijanje svojih projektov in pridobivanje novih perspektiv o sodobni kulturni produkciji, povezovanje z lokalnimi umetniki in organizacijami ter izmenjujejo znanje ter izkušnje z drugimi udeleženci.

K prijavi vabljeni vsi ustvarjalci, raziskovalci, novinarji in kulturni delavci iz različnih področij, ki jih zanima področje neodvisne kulture. Prijavitelji morajo poslati svoj življenjepis, izbor relevantnih del ter motivacijsko pismo, v katerem predstavijo svoje raziskovalne interese in cilje za obdobje projekta. Rok za prijavo je 30. september 2024, povezava do prijave:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdm9jrVdJIebGEXMBcrVKKMcti67ck2eb-E-Wze2zeBpqDZXA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Več informacij na: https://open.operacijagrad.net/operation-nova-br-re-imagining-cultural-spaces-in-a-new-european-context

Deli