V upravnem odboru EAIPA ponovno tudi Asociacija

Foto: EAIPA

Na volitvah na generalni skupščini mednarodnega združenja za uprizoritvene umetnosti EAIPA pretekli mesec je bila Inga Remeta ponovno izvoljena na prestižno mesto v upravnem odboru zveze. Evropsko združenje neodvisnih uprizoritvenih umetnosti je bilo ustanovljeno leta 2018 kot krovna organizacija za združenja in interesne skupine iz vse Evrope.

Poleg sprejetja novih članov odbora se je nekoliko spremenila tudi struktura zveze. Izvoljen je bil nov predsednik, prejšnja predsednica pa je prevzela novo vlogo v organizaciji, kot prva generalna direktorica mreže.

Poslanstvo EAIPA je povečati prepoznavnost sektorja in doseči trajnostne delovne strukture in pogoje ter zadostno in stabilno financiranje za vsakega umetnika v Evropi. Člani EAIPA redno izmenjujejo znanje in modele najboljših praks, da zagotovijo okrepitev nacionalnih prizadevanj in ustvarijo trdne temelje za evropsko agendo.

Na zadnji generalni skupščini 8. maja 2024 so bile predstavljene nekatere strukturne novosti: Kryštof Koláček iz češkega združenja AND ČR je bil izvoljen za novega predsednika. Poleg Inge nov odbor sestavljajo Chiaro Baudino iz Cresco Italija, Stefana Prohorova iz ACT Association Bolgarija, Anno Steinkamp iz BFDK Nemčija, Milana Vračar iz Kulturnove v Srbiji in Amy Fee iz Danscentrum Švedska. Lena Gustafsson (Švedska) in Axel Tangerding (Nemčija) sta bila sprejeta kot častna člana. S podporo Mikaela Kinanena (Finska) in Thomasa Maniacca (Italija) je mreža pridobila tudi dva nova revizorja. Nekdanja predsednica Ulrike Kuner iz avstrijskega združenja je bila imenovana za prvo generalno direktorico mreže. S Circuscentrom iz Švedske se je mreži EAIPA pridružil tudi nov polnopravni član.

Novi predsednik in nova generalna direktorica sta ob prevzemu novega izziva povedala:

Kryštof Koláček: “Globoko sem počaščen, da sem bil izvoljen za predsednika EAIPA. Od ustanovitve organizacije močno verjamem v njen namen in zdaj mi je v čast, da jo vodim. Rad bi izrazil hvaležnost Ulrike Kuner, ki je bila predsednica dva uspešna mandata, ter vsem članom odbora in EAIPA. Veselim se sodelovanja z novim odborom.”

Ulrike Kuner: „Postati generalna direktorica EAIPA je velika čast in bo pomagala mreži zgraditi trdne in stabilne temelje za vse prihodnje dejavnosti. Skupaj z avstrijsko ekipo Esther Baio, Christian Keller in Maren Streich bomo podpirali vse prizadevanja EAIPA in smo radovedni ustvariti boljše razumevanje in resnične spremembe za prihodnost sektorja. Zahvaljujemo se avstrijskemu ministrstvu BMKÖS za stalno finančno podporo od ustanovitve EAIPA leta 2018, kot tudi vsem članom za organizacijo in financiranje naših dogodkov in publikacij v preteklosti in prihodnjih letih.“

Deli